Forum Index  ViceVersa HOME         FAQ and Knowledge Base

 FAQForum FAQ   SearchSearch Forum  RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log inLog in 

File compression

 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Support
Author Message
mjg



Joined: 12 May 2005
Posts: 2

PostPosted: Thu May 12, 2005 8:20 pm    Post subject: File compression Reply with quote

Recently my main hdd in my file server went down. Luckily I had been backing up all that data to a different hdd every night using Vice Versa. In my Vice Versa projects I decided to use file compression to save space on my backup hdd. I have all my files on the backup, but they are compressed. Is there anyway I can restore those files to another hdd and uncompress them at the same time? I have about 10,000 folders and about 10 files in each folder. So roughly 100,000 files. I would hate to have to go through each folder manually to extract the files.

Any help is greatly appreciated.
Back to top
TGRMN Software
Site Admin


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 8481

PostPosted: Thu May 12, 2005 11:54 pm    Post subject: Reply with quote

First, create a new ViceVersa project where:

a) The Source is compressed. This is where you stored your compressed files.
b) The Target is uncompressed. This is where you want to restore your files.

Then Run a comparison by clicking "compare".

Once in the ViceVersa comparison window you can run a replicate sync which will copy all files from Source to Target and uncompress them.

Instead, if you want to select specific files or a group of files, select them from the list and right click with the mouse. In the context menu select "copy" or "copy to... ". This command will copy and uncompress only the selected files.
_________________
--
TGRMN Software Support
http://www.tgrmn.com
http://www.compareandmerge.com
Back to top
Guest






PostPosted: Fri May 13, 2005 2:33 am    Post subject: Reply with quote

Thanks, worked like a charm. It saved me several hours of manually uncompressing my files.
Back to top
Guest
Guest





PostPosted: Wed Jul 27, 2005 3:58 pm    Post subject: Auto compressing on source uncompressing on target Reply with quote

I'm replicating files from source to target automatically upon source file change using the VVLauncher. I need to have VV pro compress the file on the source prior to replication and then uncompress the file on the target after replication via automatic operation to limit the size of transferred data through our dedicated pipe. How is this performed?
Back to top
TGRMN Software
Site Admin


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 8481

PostPosted: Wed Jul 27, 2005 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

Once the data 'arrive' on the target you need to decompress with software running on the target. It cannot be done from the source. You could setup a job on the target that decompresses data using ViceVersa.
_________________
--
TGRMN Software Support
http://www.tgrmn.com
http://www.compareandmerge.com
Back to top
Stewart
Guest





PostPosted: Fri Mar 31, 2006 10:13 am    Post subject: File Compression Reply with quote

TGRMN, can you confirm that with the option of 'target files compressed' that the source files are compressed BEFORE pushing/sending?

I want to ensure that the bandwidth usage is minimised...
Back to top
TGRMN Software
Site Admin


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 8481

PostPosted: Fri Mar 31, 2006 11:56 pm    Post subject: Reply with quote

Confirmed, files are compressed before transmitting over the network.
_________________
--
TGRMN Software Support
http://www.tgrmn.com
http://www.compareandmerge.com
Back to top
Guest






PostPosted: Sat Apr 01, 2006 10:24 am    Post subject: Reply with quote

TGRMN Software wrote:
Confirmed, files are compressed before transmitting over the network.


Many Thanks!
Back to top
menora



Joined: 04 Aug 2008
Posts: 10

PostPosted: Thu Oct 16, 2008 4:24 am    Post subject: uncompress Reply with quote

I want to do the same thing but the uncompress option doesn't appear anywhere in the program, can someone please advice?

my version. ViceVersa Pro 2 Build 2015
Back to top
TGRMN Software
Site Admin


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 8481

PostPosted: Thu Oct 16, 2008 10:47 am    Post subject: Reply with quote

Hi, create a new ViceVersa project where:

a) The Source is compressed. This is where you stored your compressed files. (under profile settings -> compression/encryption)
b) The Target is uncompressed. This is where you want to restore your files. (under profile settings -> compression/encryption)

Then Run a comparison by clicking "compare".

Once in the ViceVersa comparison window you can run a replicate sync which will copy all files from Source to Target and uncompress them.

Instead, if you want to select specific files or a group of files, select them from the list and right click with the mouse. In the context menu select "copy" or "copy to... ". This command will copy and uncompress only the selected files.
_________________
--
TGRMN Software Support
http://www.tgrmn.com
http://www.compareandmerge.com
Back to top
menora



Joined: 04 Aug 2008
Posts: 10

PostPosted: Thu Oct 23, 2008 4:47 am    Post subject: Reply with quote

[quote]a) The Source is compressed. This is where you stored your compressed files. (under profile settings -> compression/encryption)
b) The Target is uncompressed. This is where you want to restore your files. (under profile settings -> compression/encryption)[/quote]


possible any ideas why i don't have uncompressed option in my software?
Back to top
TGRMN Software
Site Admin


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 8481

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 1:54 am    Post subject: Reply with quote

It is under profile settings -> compression/encryption
If you do not click on "Compressed" then the files in the folders are not compressed. thanks
_________________
--
TGRMN Software Support
http://www.tgrmn.com
http://www.compareandmerge.com
Back to top
menora



Joined: 04 Aug 2008
Posts: 10

PostPosted: Fri Oct 24, 2008 2:26 am    Post subject: Reply with quote

i sorry, let me clarify the question.

i want to know how to uncompress couple of files or folders at once (e.g. in a case of restoring the data), because i don't want to uncompress one file at a time. However the software on my machine only shows compresion/encryption but no uncompressed option.

I hope you could understand. Thanks.
Back to top
MikeSmith



Joined: 30 Sep 2013
Posts: 11

PostPosted: Mon Sep 30, 2013 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

If I do not select any compression, does ViceVersa compress regardless during the file copy to speed up network transfers?

I don't want the source or target files sitting in a compressed state on my servers but if there is a way to speed up my network transfers by compressing, is there a way to do that?
Back to top
TGRMN Software
Site Admin


Joined: 10 Jan 2005
Posts: 8481

PostPosted: Tue Oct 01, 2013 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, ViceVersa only compresses files if the source and/or target are compressed.

You could setup two profiles:

A (not compressed) to B (compressed)
B (compressed) to C (not compressed)

A is on server 1
B and C on server 2
_________________
--
TGRMN Software Support
http://www.tgrmn.com
http://www.compareandmerge.com
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Support All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © phpBB Group
Copyright © TGRMN Software. TGRMN Software products: